91 setkání

91. setkání

91.setkání účastníků projektu se konalo ve čtvrtek 6. srpna 2015 v Praze v restauraci U Bronců, v obvyklém čase.
Účastnili se: Martin a Jirka.

1) Vzhledem k nízké účasti jsme probrali hlavně technické věci. Jak známo náš web, tedy hlavně administrační část doznává celkem velkých změn. Již hotová je možnost vkládat podstatně víc fotografií do části jména z pomníků. Došlo k několika dílčím opravám a v současné době se pracuje na kompletním předělání části Badatelna. Ta bude umožňovat stejný způsob vložení dat jako vpm, ale jakmile se zjistí, že místo z Badatelny je vpm, bude možno udělat přesun pouhým překliknutím u administrátora. Dosud se položka musela z Badatelny smazat a ručně vložit jako vpm.

2) A jako bonus, chystá se část „ostatní“. To nebude nic menšího, než po technické stránce stejný systém na vkládání dat jako u vpm, ale jinak zcela samostatná sekce, kde budou všechny položky, které nesplňují parametry vpm. Tedy pomníky např. TGM apod.

3) Příjemným zjištěním jsou aktivity našeho zastupitelského úřadu v Římě na poli péče o válečné hroby. Více pak členům sdělí předseda.

4) Pozitivní faktem je, že u administrování dat nedochází k větším potížím, i přes léto mále stále značné množství dat k zpracování.

5) A blíží se Dětský den v České Brodě, včetně schůze jednoty ČsOL Český Brod.

POZOR ZMĚNA TERMÍNU – příští setkání bude ve středu 2. 9. , na stejném místě, ve stejný čas.

Zapsal: Martin