6. setkání

V pořadí šesté setkání proběhlo prvně o víkendu a to v sobotu 7. října, tradičně v restauraci Na Schůdkách, ve Zlatnické ulici v Praze, ale se zahájením v 13,30 hodin.

Účast byla co si budeme nalhávat slabší než jsme čekali, vzhledem k víkendu ( Martin, Vladimír, Standa, Pepa a Petr ).

Jakmile dorazil Pepa začali jsme se věnovat naplánovaným bodům. Sice ne úplně v úvodu, ale já tím zde začnu, Martin přečetl část vyhodnocení, které se zhruba v ten samý čas, ale v Jihlavě četlo na shromáždění Sdružení veteránů a které se týkalo naší činnosti.

S dobrým pocitem jsme též vyhodnotili návštěvnost stránek, která zvláště v posledním měsíci nebyla zrovna malá a zatím má tento nárůst celkem vytrvalý trend zůstat na stejné výši či se mírně zvyšuje. Ono vlastně ta návštěvnost je asi největší odměna pro účastníky projektu.

Dalším, ale o to více důležitým bodem byl náš přechod na spolek. Už asi žijeme v takové době, že je nějaká organizovaná podoba nezbytná. Některé instituce evidentně mají problém jednat s partou nadšenců a tak jim usnadníme život tím, že ze sebe taktéž uděláme organizaci. Tento nelehký úkol dostal na svá bedra Standa. Ke své ruce dostal přípravný výbor, tak jak je to dle zákona nezbytné a který tvoří spolu s ním ještě Pepa a Vladimír. Toto opratření je jen pro jednodušší komunikaci, neboť registraci stejně provádí Ministerstvi vnitra a tak nám to alespoň Pražáci vyřídí. Každopádně v členské sekci bude pro tuto velkolepou akci vlastní rubrika, kde si doladíme stanovy a ostatní nezbytné věci. Takže i sem občas koukněte, jak to Standovi jde od ruky.

Vladimír a Martin představili několik variant letáků pro podporu propagace naší činnosti, všechny tyto varianty jsou v členské sekci. Chce-li někdo originály v JPEG pro vlastní potřebu ( vlastní tisk ), tak stačí napsat. Ostatně přehled těchto věcí bude k vidění v Pardubicích a na Pepův návrh tam bude mít druhou premiéru i dnes už historický plakát „Vojenských pietních míst soudního okresu Český Brod“, jeden z milníků snah o mapování VPM.

Tentokrát se výstavku knih s tématikou válečné hroby, historie a příbuzné postaral Petr, který dovlekl na ukázku několik publikací až z Moravy.

Zvolna se také plánovalo co vše se může provádět na setkání v Pardubicích a co by z Pardubického setkání mohlo být do budoucna. Třeba konference o problematice vojenských pietních míst. No to uvidíme, jak letos nastavíme laťku. Každopádně v členské sekci už zvolna pište objednávky, ať má Ivo přehled kolik bude lidí v salónku a kolik jich bude v Pardubicích přespávat. Zatím to vypadá dost dobře.

A to je asi z hlavních témat vše. Další setkání je zase v sobotu, i když jsme trochu znejistěli, jestli jsou víkendy tedy až tak slibnou cestou pro zvýšení účasti. Ale rozhodně stojí za to v tom pokračovat přinejmenším pro Petrovu účast,která by jinak byla obtížná a takhle se alespoň nejen vidíme, ale celou řadu věcí prodiskutujeme. A navíc je v sobotu 11.11. v Praze Dejvicích military burza, která třeba naláká i další.

Tak dámy a pánové, mnoho zdaru do další práce.

Martin