3. setkání

Třetí setkání proběhlo v úterý 11.července v restauraci Na Schůdkách, ve Zlatnické ulici v Praze s tradičním zahájením v 17 hodin.

Počasí nám teda opravdu nepřálo, naštěstí obsluha byla jako obvykle rychlá.

Účast byla mírně obměněná ( Martin Brynych, Standa Kain, Vladimír Štrupl, Olda Tetur a na závěr nás doplnili ještě Zdeňka a Kristýna ).

Snad i díky nemile vysokým teplotám nebylo k jednání moc bodů.

Kartička je vyřešená, postup výroby by měl fungovat, takže jen nás mine první vlna dovolených začne nejen výrova, ale i distribuce. V srpnu by tak první měly být u svých majitelů.

Poněkud pomaleji jsme na tom s tričkem ( opět lze obvinit jen dovolenkové termíny ), ale i tam by vše do konce srpna mělo být dotaženo do konce.

Přítomní byli seznámeni s možností spolupráce či konzultací v oblasti GISu a souřadnic s jednou vysokou školou, což je pro nás natolik přestižní záležitost, že ji raději ještě nebudeme jmenovat ať to nezakřikneme. Rozhodně tento podvečer GIS a souřadnice padl na pořad jednání vícekrát. Je faktem, že některé souřadnice nemáme zcela přesné. Přemysl nás upozornil na fakt, že u některých je odchylka až 150 metrů, což je i přes to, že toto měření bereme zatím jen jako doplněk a zkoušku našich možností celkem dost. Tedy nás čeká časem jistá korekce a dopřesnění. Proti tomutu faktu nikdo nic nenamítal.

S tím souvisí i to, kolik VPM bychom letos viděli jako reálných mít na webu. Došli jsme k číslo okolo 1700 – 1800. Což se sice může zdát málo ( i s přihlédnutím k faktu, že jich ve frontě na zařazení podupává více než 500 ), ale v rámci tohoto mírného zpomalení bude i kontrola webu a korekce překlepů a případných pravopisných chyb. Dva dny zpátky jsem byl upozorněn na hrubou chybu ( pravopisnou ) v jednom z titulních článků, což mně dodnes celkem štve ( tedy fakt, že jsem ji vyprodukoval ).

Souběžně s tímto proběhne jakoby dokvalitnění naší prezentace na webu jsme odsouhlasili zaslání emailu jedné europoslankyni, která v minulosti projevila o válečné hroby zájem s upozorněním na naše aktivity. Věrni našich tradic a zvyků, pochopitelně se zdůrazněním, že nic nechceme, jen že existujeme. A podobně s pokusit oslovit další instituce, abychom trochu vešli do povědomí ( což už jsme několikrát celkem málo úspěšně zkoušeli v minulosti ).

Nezbytným prvkem bylo generování dalšího termínu (září).

Takže mnoho zdaru do našeho díla a těším se v srpnu zase Na Schůdkách.

Martin