Pátý tištěný díl z edice Knihovna je v distribuci

P1020271Tak jsme se dočkali. S velkou radostí můžeme našim příznivcům oznámit, že díky podpoře Československé obce legionářské se podařilo zajistit další díl z edice Knihovna s vojenskými pietními místy pro naše čtenáře v tištěné podobě.

Dnešní doba založená primárně na penězích jen málokdy přeje takovým věcem jako je podpora historie, vlastenectví, patriotismus. Přesto lze občas najít výjimku. Československá obec legionářská pořádá velké množství akci a vydává nemalé množství brožurek právě pro podporu takovýchto přínosných věci. A jedna z nich je právě podpora v tisku těchto brožurek s pomníky, deskami a hroby. Jednoduchá cesta jak dát zájemcům do ruky pomůcky pro regionální historii.

Tentokrát tedy máme tištěný díl pro město Kolín. Tento díl je sice v pořadí pátým tištěným, ale v něčem je přeci jen prvním. Jedná se totiž o již jednou upravené vydání, tedy druhé vydání. Tento styl je již odvozen od našeho přechodu k novému webu a novému způsobu skládání informací, tedy především doplněním čísla z CEVH (centrální evidence válečných hrobů). Tato maličkost totiž na první pohled ukazuje co je a co není oficiálním válečným hrobem „ze zákona“ a co by se ještě do evidence klidně vešlo. Z tohoto pohledu je na tom Kolín celkem dobře.

Kniha je pochopitelně doplněná i o seznam legionářů Kolína a obcí pod Kolín spadající.

Knihu bude distribuovat jak ČsOL, tak naše jednota na vhodných akcích.