28. setkání

28. schůze proběhla v úterý 9. září 2008 a byla podobně komorní jako ta předchozí. Skoro se vnucuje otázka, jestli při plánování termínů neděláme někde chybu, stejně tak, že se i elektronicky neobjevují žádné věci do diskuse, které by se řešili na dálku. Tedy sešli jsme se tři : Martin, Vladimír a Aleš.

1) Martin informoval o průběhu HDK ČsOL z 8.9. jenž je zapsané i u nás na webu v členské.

2) Vladimír nás informoval o svém vstupu do genealogického spolku, což bude pro naše další bádání jistě přínosné, neb každý zdroj informací a poznání je nám vítán.

3) Shodli jsme se na tom, že už je skoro nejvyšší čas s tím počít plánovat Pardubický seminář. Datum jeho konání byl stanoven na 6. – 7.12. což už na webu visí dlouho a nebylo připomínek, berme to tedy jako jasný termín. Předsedou přípravného výboru byl také již dost dávno zvolen předseda spolku, tedy doufáme, že se něco již děje, aby byla účast co nejhojnější. Vše je možno komentovat v členské sekci, kde je na to vlastní rubrika a stejně tak je možno tam psát návrhy na řešení. Přinejmenším se má řešit úprava stanov k čemuž je třeba svolat spolek. Další věcí k řešení je, jestli si příští rok zadáme výrobu spolkového trika (tentokrát už s naším logem), ediční plán Knihovny atd., atd.

4) Vladimír nás informoval jak postupuje naše spoluúčast na opravě pomníku u Mělnického Vtelna. Jedná se o zadání výroby desky. Toto doufejme letos dořešíme. Další porada k dané věci bude již na schůzi v říjnu.

5) bylo by asi ideální domluvit schůzi Spolek – referát VH MO ohledně informování o činnosti, když se nezadařila účast MO na naší prezentaci (i přes pozvání).

6) Pokračovat ve snaze, aby se zvýšila informovanost o možnosti určení zda rodinné hroby jsou válečnými hroby dle zákona o VH a to přesně které a za jakých podmínek to tak je. V této záležitosti panuje mnoho nejasností a bylo by třeba jasného oficiálního stanoviska.

7) je třeba taktéž určit termín schůze ČsOL na měsíc říjen, jenž má tentokrát proběhnout v Kolíně.

8) opět se objevil nápad oslovit kamenické a podobné firmy zabývající se rekonstrukcí a opravami VPM a VH jestli by se s námi nepodělili o svoje zkušenosti ze svých prací (zakázek), rádi bychom tyto postupy prezentovali na našem webu.

9) zájemci si u Vladimíra mohou objednat výrobu nových vizitek, tentokrát už zcela spolkových, s naším logem, názvem atd.

10) přestože účast na naší prezentaci nebyla největší, akce zjevně splnila svůj účel a povědomí o naší práci se zvolna zvětšuje. Je teda zde otázka jestli podobnou akci ještě nezopakovat, například na jaře 2009.

11) z již proběhlé akce zpracuje příspěvky do NO a Kaleidoskopu Vladimír.

Takže jak vidno, sice ve třech, ale přeci jen se něco probralo. Další termín pro říjen je již na webu. Jestli kohokoliv z členů napadá něco k jednání dejte vědět.