Jak to funguje – technické informace


 

Souřadnice: Naprostá většina souřadnic je naměřeny přispěvateli přímo v terénu. Některé z použitých souřadnic ‚středů hřbitovů‘ jsou převzaty z publikace Přehled veřejných a neveřejných pohřebišť v České republice vydané Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

 

Názvy obcí: Narozdíl od CEVH používáme user-friendly řazení VPM do obcí podle toho, jak je člověk vidí v reálu, nikoli striktně podle administrativního řazení. Příklad: Obec Radenín (okres Tábor) pod sebou zahrnuje místní části Bítov, Hroby, Sedlečko, Kozmice, Lažany, Nuzbely, Terezín. Že se nejedná o samoststné obce ale nelze v terénu zjistit (cedule u silnice, mapy).

 

Administrativní zařazení obce: Obce jsou zařazovány podle stavu platného v době přidávání VPM. Protože obce často okres mění, je možné, že někdy nebude jejich zařazení přesné.

 

Srovnání s databází CEVH: Vzhledem k tomu, že na CEVH nejsou zveřejňovány nově zaevidované válečné hroby, je stav vpm aktuální k datu jeho vložení na web.

 

Fotografie: Vložením dat a fotografií do této databáze souhlasíte s jejich vytěžováním nebo zužitkováním Spolkem pro vojenská pietní místa v souladu s Pravidly pro případné využití fotografií z projektu mapování vojenských pietních míst. Tím nejsou dotčena práva vyplývající z předpisů o ochraně práv duševního vlastnictví.