4. setkání

Čtvrté setkání proběhlo ve čtvrtek 17. srpna, tradičně v restauraci Na Schůdkách, ve Zlatnické ulici v Praze.

Účast byla zatím největší ( Martin Brynych, Standa Kain, Vladimír Štrupl, Petr Tichý, Pepa Přerovský a Ivo Šťastný ).

Na úvod se rozdaly další ID karty účastníků projektu a pochopitelně proběhla distribuce první várky triček.

Program byl úměrný účasti celé výkonné rady, takže byla možnost přijmout některá zásadnější rozhodnutí.

Prvním bylo ustanovení Vladimíra coby předsedy historické komise. Jeho hlavním úkolem bude převzít na sebe veškerou komunikaci k historickým atributům našeho hledání i webu. Tímto se více uvolní ruce Martinovi v roli administrátora.

V otázce našeho přechodu na nějakou organizovanou formu stále panuje shoda, takže Standa dostal na starost zjistit možné varianty ( spolek, srdužení, nadace, atd. ) a v nějakém rozumném časovém úseku do toho praštíme. V podstatě se nezmění nic, jen budeme pro některé instituce dostupnější ke komunikaci, protože zcela zjevně někde nejsou schopni s partou nadšenců komunikovat.

Byla též dohodnutá drobná úprava webu ( úvodní strany ), kdy bude odsunut do hlouby našich stránek jeden odkaz, který stejně vedl na nefunkční a prázdné stránky a měli jsme ho zařazen jen z určitého nadšení ( a taky jsme doufali, že se ten web něčím zaplní ). Místo tohoto budou doplněny 3 další, a to ty, které nám podali pomocnou ruku a náš web propagují více než dokonale a my jim to nevraceli stejným způsobem. Jedná se o KVH Litobratřice, Dolinův web a Atmonline. Tímto jim ještě jednou děkujeme.

S určitým zklamaním jsme zaznamenali, že MO vydalo knihu o péči o válečné hroby ( dle www.army.cz v nákladu 300 ks ) z níž je mimo jiné i citováno v Areportu. To je asi tak vše co o této publikaci víme. Asi jsme stále bráni za předem ztracený projekt, který časem utichne. Nicméně je to pro nás impuls k další práci na naši publikaci na vlastně stejné téma ( Metodika mapování VPM ). Je celkem dobře, že se žádná práce nedubluje.

V rámci naší snahy náš projekt zviditelnit bylo dohodnuto i nadále používat vizitky vzor Vladimír pro jednotlivce, podobně ještě jako vizitku projektu ( tedy už beze jména jednotlivce ), ale i přesto zpracovat nějaký materiál ( nejspíš letáček A5 ), který bude o naší činnosti informovat. No a pochopitelně neustat v přispívání, kamkoliv, kde jsou ochotni v náš projekt věřit. Naštěstí taková média jsou.

Jistou změnou je, že jsme neustanovili termín pro říjen, neb o něm necháme do srazu v záři vést diskusi. Hlavní otázka tedy je – udělat sraz v sobotu ? Zvýší to účast ? Tímto se stále omlouváme našim členům a příznivcům z Moravy a Vysočiny za náš pragocentrismus. Časem jistě dojde i na nějaké setkání na půl cesty. Že by v okolí Čáslavi ?

A to je asi vše.

Tak zase v září.

Martin